ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EASY FAMILY OF BRANDS ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

easy logo

H easyGroup κατάφερε σημαντική νίκη στα ελληνικά δικαστήρια, έναντι μιας ακόμη απόπειρας προσπάθειας υποκλοπής τις επωνυμίας easy

Η αρχή της χρονιάς συμπίπτει με μια σημαντική νίκη της easyGroup στη διαμάχη της με μια ακόμη εταιρεία που προχώρησε σε προσπάθεια υποκλοπής του εμπορικού σήματος easy, αυτή τη φορά στην Ελλάδα. Η προσπάθεια υποκλοπής του σήματος έγινε από το Νικόλαο Αγραφιώτη, για επιχείριση με την επωνυμία easyairpark που διατηρούσε χώρο στάθμευσης για ταξιδιώτες από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Ειδικού Εμπορικού Δικαίου δημοσίευσε την απόφασή του τον Ιανουάριο 2022, αναγνώρισε τα δικαιώματα της easyGroup, δέχθηκε όλα τα επιχειρήματά της και αναγνώρισε τη μεγάλη φήμη και την ισχυρή διακριτική ικανότητα της ένδειξης easy ως εμπορικού σήματος, διακριτικού γνωρίσματος των δραστηριοτήτων της. Το Δικαστήριο διέταξε την παύση κάθε χρήσης της ένδειξης easyairpark από τον κ. Αγραφιώτη και τη μεταβίβαση του ομώνυμου domain name στην easyGroup, με απειλή ποινής 5 χιλιάδων ευρώ για κάθε παράβαση και 1 μήνα κράτηση.