Περισσότερα για τον Όμιλο easyGroup

Ο εταιρικός όμιλος easyGroup ανήκει στον Στέλιο Χατζηιωάννου και ελέγχει όλα τα εμπορικά σήματα στην οικογένεια easy

Ο Στέλιος είναι κυρίως γνωστός για την δημουργία της easyJet το 1995, όταν ήταν μόλις 28 χρονών. Ο κολοσσός των φτηνών αεροποριών εισητηρίων στην Ευρώπη, με έδρα το Λονδινο, έχει αλλάξει την αγορά της αερομεταφοράς τις 2 τελευταιές δεκαετίες, πετώντας πάνω απο 75 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο, σε 31 χώρες με έναν στόλο 260 αεροπλάνων. Στην Ελλάδα πάνω απο 100,000 ταξιδιώτες κλείνουν εισητήρια με easyJet ετησίως.

Το 2000 Ο Στέλιος έβαλε την easyJet στο χρηματηστήριο του Λονδίνου για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την ανάπτηξη του πλέον Κολοσσού. Η οικογένεια του ειναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο 33%.

Ο Στέλιος προώθησε επιτυχώς μια πολιτική που σήμερα διανέμει τα μισά ετήσια κέρδη μέσω μερισμάτων σε όλους τους μετόχους. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

The easy business

Μια άλλη στρατηγική απόφαση που λήφθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας IPO ήταν ότι ο Στέλιος αποφάσισε να διατηρήσει την κυριότητα του εμπορικού σήματος «easy» (συμπεριλαμβανομένης της easyJet) στο ιδιωτικό επενδυτικό του όχημα easyGroup με έδρα το Μονακό και το Λονδίνο.

Ως αποτέλεσμα, η easyGroup απολαμβάνει τώρα ένα σταθερό και προβλέψιμο εισόδημα από τη χορήγηση του εμπορικού σήματος σε πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής εταιρείας, σε αντάλλαγμα για δικαιώματα βασιζόμενα στον κύκλο εργασιών τους (όχι κέρδη).

Η εμπορική ονομασία “easy” έχει επεκταθεί και έχει χορηγηθεί άδεια σε πολλούς άλλους τομείς – όλα αφιερωμένα στην προσφορά μεγαλύτερης αξίας στους καταναλωτές. Αυτά περιλαμβάνουν: το easyHotel, το οποίο επίσης επιπλέει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το 2014, easyBus, easyCar, easyProperty, easyHub, easyStorage, easyCoffee, easyGym και πολλά άλλα, όλα τα οποία συμβάλλουν στη ροή εισοδήματος δικαιωμάτων εκμετάλλευσης της easyGroup.

Ο Στέλιος συνεχίζει να αναζητά προσεκτικά επιλεγμένους συνεργάτες με τους οποίους θα επεκτείνει περαιτέρω το εμπορικό σήμα. Με κάθε επιπλέον επιχειρηματικό συνεργάτη, κάθε περαιτέρω επιχειρηματική δραστηριότητα και νέα γεωγραφική αγορά στην οποία επεκτείνεται το εύρος των σημείων, ενισχύεται η εμπορική επωνυμία “easy” Η easyGroup κατέχει τώρα περισσότερα από 1000 καταχωρημένα εμπορικά σήματα εντός της “easy” οικογένειας εμπορικών σημάτων σε όλο τον κόσμο και λαμβάνει πολύ σοβαρά την προστασία της από μη εξουσιοδοτημένη χρήση.

Για όλη την ιστορία μας, επισκεφτείτε εδώ: