Η τελευταία νίκη του Ομίλου easyGroup.

Ακόμη μια νίκη για τον ομίλο easyGroup

Ο Όμιλος easyGroup του Στέλιου Χατζηιωάννου ισχυρίστηκε σήμερα μια ακόμη νίκη στις προσπάθειες εναντίων των μη εξουσιοδοτημένων  εταιρειών που χρησιμοποιούν το όνομα και το κύρος του εμπορικού σήματος “easy” του ομίλου easyGroup.

Έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση υπέρ του ομίλου easyGroup κατά της εταιρείας φιλοξενίας Exoscale (Akenes SA). To Exoscale φιλοξένησε μια ηλεκτρονική πύλη για online στοιχήματα με την ηλεκτρονική διεύθυνση, easybet.com. Παρά το γεγονός ότι δεν εργάζεται μόνος του, η Exoscale είχε συμμετάσχει σε παράνομη δραστηριότητα, φιλοξενώντας και παρέχοντας υπηρεσίες από την Ελβετία με το όνομα του ομίλου easyGroup και τομέα.

Στην απόφαση του, το δικαστήριο αναγνώρισε τη φήμη του Ομίλου easyGroup και του σήματος του, αναφέροντας το ως “διάσημο σήμα” στην Ελβετία. Ως αποτέλεσμα, το Exoscale έχει καταδικαστεί να καταβάλει σημαντικές δικαστικές αμοιβές, καθώς και απειλή ημερήσιας αμοιβής για παράβαση εάν η παράνομη δράση δεν παύσει. Ωστόσο, ο ιστότοπος έχει ήδη καταργηθεί.

Αυτό σηματοδοτεί μια ιστορική και μια σημαντική νίκη για τον Στέλιο και τον όμιλο easyGroup, που δρά σαν προειδοποίση σε εκείνους τους παραβάτες που  ισχυρίζονται ότι η φιλοξενία ενός δικτυακού τόπου που χρησιμοποιεί παράνομα εμπορικά σήματα και τομείς δεν αρκεί για να αποτελέσει παράβαση.

Αυτή η τελευταία νομική νίκη στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου easyGroup προσθέτει μια περαιτέρω διάσταση της νομικής προστασίας για την οικογένεια εμπορικών σημάτων “easy” και σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στις προσπάθειες της να σταματήσει τη δραστηριότητα παραβίασης.

Για το αγγλικό κείμενο πατήστε εδώ.

Ο όμιλος easyGroup έχει καταχωρημένα πάνω απο 1000 εμπορικά σήματα, μερικά απο τα οποία είναι σε χρήση απο έμπιστους συνεργάτες ή και ακόμη απο τον ίδιο τον όμιλο. Οι μεγαλύτερες εταιρείες έχουν κυριώς έδρα το Λονδίνο, αλλά ο Στέλιος λόγο της αγάπης του για την Ελλάδα άρχισε επέκταση και στην Ελλάδα. Μερικές εταιρείες που λειτουργούν κάτω απο τον εμπορικό όμιλο easyGroup στην Ελληνική αγορά είναι το easyFerry, easyGreecetours, easyFly, easyGreek, easyHemp και easyCruise. Ο όμιλος easyGroup έχει σημειώσει σημαντικές νίκες εναντίων μεγάλων εταιρειών λόγο του εμπορικού της σήματος. Μερικές πρόσφατες νίκες περιλαμβάνουν την Carefour, Regus, AirChina και πολλές ακόμη.